EIGENTIJDSERF
Draai uw telefoon om de website te bekijken
TIP | Nu buiten zaaien

TIP | Nu buiten zaaien

De stilte binnen op onze locatie geeft ruimte om buiten aan de slag te gaan. De moestuin staat er nu nog verlaten bij maar het is officieel voorjaar dus dat betekent dat we echt aan de slag kunnen.

We hebben in de laatste weken van de winter al het een en ander voorbereid zoals het verwijderen van onkruid en de planten waarvan we niet een tweede keer kunnen gaan oogsten. Nu is het tijd om de bak met kruiden onder handen te nemen want alles valt over elkaar en er is ruimte nodig voor frisse blaadjes.

April doet wat hij wil
April is in de moestuin de maand van het uitbreiden; nog meer zaaien en het uitplanten van de plantjes die je binnen hebt opgekweekt. Het is ook de tijd voor het terugknippen van bijvoorbeeld salie, rozemarijn en tijm. Behoud minimaal 1/3 deel zodat het kruid genoeg energie overhoudt om te herstellen. Ook kan er buiten gezaaid worden, kervel bijvoorbeeld of peterselie, dille en tijm.

Natuurweetje: de stof ‘thymol’ uit tijm heeft een positieve uitwerking op de luchtwegen. Daarom wordt het ook zoveel verwerkt in hoestpastilles en siropen. 

Moestuin-momentje

De moestuin is het domein van onze chef Gert-Jan, maar biedt vooral ook een inspirerende omgeving voor onze gasten. Pak een kussen uit de kar en neem plaats op de robuuste bosmeubels voor een korte pauze of ontspannen brainstormsessie. Wij hopen dat iedereen hier snel weer gebruik van kan gaan maken.

moestuin-momentje Op zoek naar een leuke break? Kies voor een moestuin-momentje bij jullie bijeenkomst. Op basis van wat er beschikbaar is in de moestuin wordt er in de keuken een heerlijke hartige break bereid.  Wij serveren het moestuin-momentje bij de zitjes in de moestuin zodat jullie echt even kunnen ontspannen.  € 5,50 per persoon

Meer informatie

Benieuwd naar wat vergaderen bij EIGENTIJDSERF voor jullie kan betekenen? Vraag altijd vrijblijvend een offerte op via het aanvraag formulier want wij vertellen het graag. informatie aanvragen

 

Naar overzicht