EIGENTIJDSERF
Draai de telefoon om de website te bekijken
workshop boogschieten

workshop boogschieten

We starten deze leuke workshop boogschieten met het voorstellen van de medewerkers van GH Events. Vervolgens wordt er uitgebreid ingegaan op de techniek van het handboogschieten. Nadat de instructeur de afspraken betreffende de veiligheidsregels heeft doorgenomen is het de beurt aan de deelnemers.

De deelnemers gaan met drie verschillende type bogen schieten; Bare bow (een boog zonder hulpmiddelen), compound boog (boog met katrollen) en de recurve boog (boog met stabilisatoren). Er is een kruisboog aanwezig voor deelnemers met een blessure of deelnemers die zelf niet de kracht hebben om de pees van de handboog voldoende uit te trekken.

Heel bijzonder om de kracht van de verschillende bogen te ervaren. Eerst schieten de deelnemers een aantal oefenpijlen. De instructeurs lopen rond en geven aanwijzingen en proberen de schiethouding van de schutters te verbeteren. Het is zeker niet eenvoudig maar men kan zich snel verbeteren. Na een aantal pijlen zal blijken dat men zich steeds meer vertrouwd voelt met de houding en het schieten. Na de oefensessie wordt het serieus want dan wordt er voor de teampunten of individuele punten geschoten. Iedere deelnemer schiet dan een vooraf afgesproken aantal pijlen.

Inbegrepen workshop boogschieten: 
Boog: uitleg over de verschillende type bogen en pijlen
Techniek: houding van de deelnemer 
Oefensessie: onder begeleiding schieten wat de houding ten goede komt
Wedstrijdsessie: de deelnemers schieten voor de punten
Finale: ballonnen schieten en bij voldoende tijd extra schietopdrachten

Naar overzicht