EIGENTIJDSERF
Draai de telefoon om de website te bekijken
workshop schermen

workshop schermen

Tijdens de workshop schermen zult u op een unieke manier kennismaken met de schermsport. We zorgen ervoor dat al het materiaal voor u klaar staat zodat u gelijk met uw gezelschap aan de slag kunt gaan. We zullen starten met een kleine instructie en volgen daarop met een korte inleiding over de schermsport. Hierin komt de geschiedenis van het schermen aan bod en we leggen u de verschillende disciplines uit. In de schermsport komen diverse wapens aan bod, waaronder een floret, degen en een sabel, deze zullen we u gelijk laten zien.

Na de inleiding gaan we aan de slag met het voetenwerk, de deelnemers van de workshop schermen worden in stelling gezet. Dit wordt ook wel én garde genoemd. Het voetenwerk is zeer essentieel tijdens de schermsport, we gaan dan ook diverse basis voetpassen oefenen. Wanneer iedereen het voetenwerk aardig onder de knie heeft gaan we de wapens en beschermspullen uitdelen. Elke deelnemer van de workshop schermen krijgt een sabel, masker, vest en een handschoen. Vervolgens gaan we verder met een aantal aanvalstechnieken en verdedigingen (ook wel weringen genoemd).

De volgende stap bij de workshop schermen is het duelleren, we gaan eerst een aantal duellen oefenen en vervolgens worden er teams ingedeeld. In deze teams zul je vervolgens tegen elkaar gaan duelleren, spannend!

Alle deelnemers van de workshop kunnen zonder problemen op hun eigen niveau meedoen. Alles is goed, of je nu zeer enthousiast aan de slag gaat of lekker op het gemak. De workshop schermen is trouwens geschikt voor jonge en oude deelnemers, fit of weer net iets minder fit.

Naar overzicht